Hipnoza ima pozitivne učinke na vas

Hipnoza – z drugimi besedami tudi hipnoterapija. V tem članku bo za vas predstavili glavne točke hišnoze in poitivne učinke, ki jih ima.

Ker učinkuje pri mnogih težavah, bomo omenili zgolj tiste, ki so najpogostejše in so namenjene široki populaciji. Hipnoza pozitivno vpliva pri:

  • prenehanju kajenja,
  • spristitvi,
  • povečanju motivacije,
  • strahom pred nastopi, dogodki…
  • uspešnost v športu

Glede na vašo osebno situacijo in želje, ki jih imate, bo izkušen terapevt poskrbel za pozitivne učinke. Za vse, ki si v življenju želite pozitivne spremembe in je hipnoza lahko velikokrat prava izbira za vaše telo. Posložujejo se jo vsi. Bogati, revni, direktorji, tajnice, managerji, upokojene osebe, mladina…

Hipnoza je pravzaprav naravno stanje usmerjene umske sprostitve. Naš um namreč dnevno zdrsne in ponovno prestopi v hipnotično stanje. V vsakdanjem življenju ste velikokrat v hipnotičnem stanju. Pravzaprav se je že praktično vsakemu zgodilo, da je pri dolgi vožnji z avtomobilom vozil avtomatsko, brez posebnega razmišlanja o tem. Pravega spomina za prevožen del razdalje pa ni imel. Zakaj? Ker so prav takrat vaši možgani bli v stanju hipnoze.

Želite preizkusiti hipnozo in vas zanimajo občutki, ki se bodo v vašem telesu dogajali med samo terapijo?

Velika večina strank, ki obišče terapevta poroča o globokem stanju sproščenosti in miru. Med hipnoterapijo se namreč telo sprošča skupaj z našim umom, kar posledično prinese občutek dobre volje in umirjenosti. Podoben občutek naj bi bil tudi takrat, ko se po dolgem in napornem dnevu odpravite spati.

Lahko ima hipnoza stranske učinke ali slabo delovanje na telo?

Ljudje se po opravljeni hipnozi skoraj vedno zavedajo in spomnijo vseh stvari, ki so se med seansko zgodilo. Med hipnozo ste seveda budni in pri popolni zavesti. Sami opravljate in se odločate o tem kaj boste povedali ali naredili. Gre torej za popolnoma varno in naravno stanje vašega telesa in duha. Začetek in konec trajanja pa izbirate sami, kadarkoli želite. Terapevta morate imeti ob sebi prav zaradi tega, da vas med seanso usmerja in vodi. Nadzor pa je popolnova v vaših “rokah”.