Študentski servis Jesenice nima fizične poslovalnice, vendar si kljub temu lahko ponudbo študentskih del ogledaš preko njihove spletne strani Mjob. Če si torej dijak ali študent, potem je Študentski servis Jesenice pravi naslov tudi zate. 

Gresta študij in študentsko delo skupaj?

Verjetno dobro veš, da je ob študiju pametno prislužiti tudi nekaj denarja. Če se tega začneš zavedati dovolj hitro, potem si na pravi poti. Študentski servis Jesenice namreč na spletni strani vsakodnevno posodablja ponudbo prostih študentskih del, ki jih lahko opravljajo tako dijaki kot tudi študenti. Čeprav imajo nekateri pomisleke glede opravljanja dela med študijem, naj ti sporočimo, da se vse to DA! Tvoja naloga je le ta, da si znaš dobro načrtovati svoj čas. Pri iskanju ravnovesja med študentskim delom in študijem je načrtovanje časa lahko ključnega pomena. Če želiš uspešno uskladiti omenjeni obveznosti, moraš biti dobro organiziran. Če se boš odločil za opravljanje določenega dela, ti vsekakor svetujemo, da si najprej pripraviš dobro načrtovan urnik. Slednji ti bo namreč pomagal ugotoviti, koliko časa imaš na voljo za študijske obveznosti in študentsko delo. V svoj urnik ne pozabi vključiti tudi časa za počitek in sprostitev.

Prav tako je izredno pomembno, da znaš določiti prioritete. Obdobje, ko obiskuješ srednjo šolo ali fakulteto je idealno, da se naučiš določiti prioritete, saj ti bo to zdaj in kasneje v življenju veliko pomagalo. Kadar imaš preveč obveznosti, vedno začni s prioritetnimi – tistimi, ki ne morejo počakati in jih je potrebno opraviti takoj. Če imaš več enako pomembnih obveznosti, jih poskusi razporediti tako, da se ne bodo prekrivale. Predlagamo ti, da si januarja ali junija, v izpitnem obdobju, ne naložiš preveč delovnih ur. Pri določanju prioritet ti bo v veliko pomoč, če je tvoja služba v skladu s študijskimi obveznostmi. Zato pa je izredno pomembno, da ves čas spremljaš razpisana delovna mesta preko študentski servis Jesenice. Predlagamo ti, da poskušaš najti delo: 

– na srednji šoli ali fakulteti, ki jo obiskuješ;

-ki ti omogoča, da delaš le ob vikendih ali zvečer, po končanih predavanjih;

– ki ima prilagodljiv delovni čas in možnost prekinitve dela, če imaš nujne študijske obveznosti.

Znaš reči NE?

Včasih namreč dijaki in študenti sprejmejo ponudbo za dodatno delo, tudi če vedo, da nimajo dovolj časa. Če torej želiš ohraniti ravnovesje med delom in študijem, se moraš naučiti reči ne. Na začetku boš verjetno imel več težav s tem, kaj je dobro zate in kaj ne, vendar se boš sčasoma naučil.
Vsekakor ti svetujemo, da izbereš študentsko delo, ki je blizu tvojega doma, tako da ti ne bo treba spremeniti treh avtobusov v eno smer. Prav tako je idealno, če lahko vplivaš na to, kakšen bo tvoj delovni čas. Študentski servis Jesenice ti z veseljem pomagajo najti takšno delo, ki bo kompatibilno s tvojimi željami in šolskimi obveznostmi. Vedno se lahko obrneš na njihovega svetovalca, ki ti bo predlagal delo, ki bo ustrezalo tvojim pričakovanjem. Ne pozabi, da je tvoja glavna in ciljna obveznost v tem življenjskem obdobju študij in da je pred tabo še dolgo poklicno življenje. 

V kolikor se boš na neki točki malce »izgubil«, se ne boj prositi za pomoč in podporo družine, prijateljev ali profesorjev. Če imaš težave z organizacijo časa ali preveč obveznosti, poišči nasvet nekoga, ki ti lahko pomaga.

V kolikor npr. potrebuješ pomoč pri študiju, se obrni na profesorje ali študijske kolege. 

Nenazadnje pa ne pozabi na sprostitev! Del tega obdobja so namreč tudi odlične zabave, veselice in čas, ki je namenjen le tebi (počitek). Čas za sprostitev ti bo pomagal v boju proti stresu in te bo osvežil in pripravil za nove izzive.

Ne spreglejte:

študentski servis Velenje,
študentski servis Slovenska Bistrica,
študentski servis Škofja Loka,
študentski servis Nova Gorica,
študentski servis Ajdovščina,
študentski servis Murska Sobota,
študentski servis Celje,
študentski servis Domžale,
študentski servis Kranj,
študentski servis Kočevje.