Študentski servis Domžale ima za vse dijake in študente pripravljena raznovrstna dela. Trenutno so aktualna naslednja: pomoč v kuhinji, poučevanje tehnike in tehnologije v OŠ, pomoč v trgovini, pomoč v strežbi, poučevanje slovenščine, tehnična podpora, pomoč pri prodaji, delo v proizvodnji, v trgovini, raznašanje in sprejemanje pošiljk, delo natakarja, pomočnika v kuhinji ter tudi druga prosta študentska dela. 

Če si navdušen nad katerim izmed naštetih del, ti svetujemo, da klikneš na odebeljeni napis študentski servis Domžale in o posameznem delu pridobiš še več informacij. Vse kar moraš narediti je, da klikneš na moder gum »več informacij«. Tako se ti bodo prikazale nove oziroma dodatne informacije o delodajalcu, opisu delam pogojih, trajanju, kraju opravljanja dela ter urna postavka. Prav tako bo naveden tudi podatek o tem, ali lahko delo opravljajo le študenti ali morda tudi dijaki. Študentsko delo namreč lahko opravljajo oboji. Pogoj za opravljanje tovrstnega dela je ta, da mora biti oseba državljan Republike Slovenije, ki je že dopolnil starost 15 let in ima v Sloveniji aktiven status dijaka ali študenta oz. je vpisan na šolanje v tujini. Študentsko delo pa sicer lahko opravljajo tudi tuji državljani, ki so starejši od 15 let in se šolajo v Sloveniji.

Si želiš čim več zaslužiti med poletnimi počitnicami?

Si pripravljen na nove izzive in delo? Potem se najprej prijavi v Študentski servis Domžale in pokukaj med aktualnimi prostimi deli. Če se ti bo med tem porajalo kakršno koli vprašanje, dvom ali pa boš imel drugo težavo, potem ti svetujemo, da se obrneš na Študentski servis Domžale. Študentski servis je namreč posrednik med delodajalcem in dijakom oz. študentom, pri katerem lahko spremljaš ponudbo aktualnih del, dobiš kontaktne podatke za prijavo na delo ter naročiš napotnico. Prav tako je študentski servis kot nekakšen vmesni člen pri izplačevanju študentskega dela, saj nam delodajalci na podlagi izdanih napotnic posredujejo obračune za izplačilo. Oni pa poskrbijo za to, da se plačilo za opravljeno delo, znajde na tvojem bančnem računu.

Vedi, da si moraš za opravljanje tovrstnega dela obvezno priskrbeti veljavno napotnico. Slednja namreč predstavlja pravno podlago za delo preko študentskega servisa. Ravno zaradi tega jo je vedno potrebno naročiti pred pričetkom dela, sicer se delo dijaka oziroma študenta smatra kot nekakšno »delo na črno«. V primeru obiska inšpektorja pa si tega noben delodajalec ne sme privoščiti, saj lahko dobi zelo visoko denarno kazen.

Katero študentsko napotnico potrebujem?

Napotnica za študentsko delo je sicer lahko enkratna ali pa stalna. Slednja velja do preteka statusa dijaka oziroma študenta. Enkratna napotnica pa je namenjena za obračun dela za krajše obdobje. Prednost stalne napotnice je vidna predvsem v njeni funkcionalnosti. Tako namreč omogoča obračun s pomočjo spletne aplikacije ePoslovalnica. Prav tako za celo šolsko leto zadošča le ena, kar je praktično in dosti bolj enostavno za vse. Ta napotnica je priporočljiva za podjetja, ki sodelujejo z različnimi dijaki in študenti. Zelo pomembno je torej to, da je napotnica izdana še pred začetkom dela. Delodajalec pa jo mora ves ta čas hraniti na lokaciji opravljanja dela. 

Ob koncu današnjega članka te še enkrat pozivamo, da klikneš na zgoraj odebeljeni napis Študentski servis Domžale, se registriraš na Mjob ter si ogledaš aktualna prosta delovna mesta. Verjamemo, da boš s tovrstnim delom pridobil ogromno izkušenj, znanja in morda celo prijateljev. Sedaj pa ne odlašaj več in čim prej skoči na njihovo spletno stran. Želimo ti uspešen začetek študentskega dela in čim večji zaslužek!

 

Poslovalnica Ljubljana

Slovenska cesta 30

1000 Ljubljana

M: 031 324 411

T: 04 20 20 450

E: ljubljana@mjob.si

Delovni čas:

Trenutno zaprto, dosegljivi preko zgornjih kontaktov

Ne spreglejte:

študentski servis Velenje,
študentski servis Slovenska Bistrica,
študentski servis Škofja Loka,
študentski servis Nova Gorica,
študentski servis Ajdovščina,
študentski servis Murska Sobota,
študentski servis Celje.