[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Mesarska oprema

Mesarska oprema je širok pojem s pomočjo katere iznačujemo različne pripomočke in orodja, ki nam pomagajo pri obdelavi mesa. Mesarsko opremo bi lahko v grobem ločili na domačo in industrijsko uporabo. Nekatera orodja, kot je naprimer sekira za meso, se ne ločijo na industrijsko in osebno uporabo. Veliko pa je takšnih, ki imajo namesto “ročnega pogona”, motorni pogon in večjo kapacitetno obdelave na uro. Te so namenjene industrijskim obratom, ki se dnevno srečujejo z vejo količino mesa.

V tem zapisu bomo pregledali nekatere pomembne dele mesarske opreme s pomočjo bo predelavi in obdelava vašega mesa veliko lažja. Začeli bomo z orodji, ki jih potrebujejo tako v industrijskih obratih, kakor za domačo uporabo.

Mesarska sekira

Mesarska sekira je ena izmed produktov, ki jih preprosto moramo imeti. Že po zakolu moramo namreč meso med seboj ločiti. To bo za vas naredil mesar s pomočjo noža in mesarske sekire. Prav tako bomo mesarsko sekiro uporabili kasneje pri predelavi mesa.

Žaga za kosti

Žaga za kosti je pripomoček, ki s seboj vedno nosi mesar. Z takšno žago lahko kjerkoli razreže meso in kosti na več koncev. Je nepogrešljiv pripomoček, ki se uporablja tudi v industriji. Tam imajo poleg ročne žage za kosti tudi električno žago za kostim s pomočjo katere je rezanje veliko hitrejše in seveda tudi nevarno.

Stroji za mletje mesa

Stroji za mletje mesa so nepogrešljiv del mesarske opreme, brez katerega praktično ne moremo. Za klobase in podobne produkte potrebujemo zmleto meso. Stroji ze mletje mesa imajo 3 različne nastave, s pomočjo katerih je mleto meso v različnih velikostih. Stroj za mletje mesa pa se uporablja tudi za mletje “špeha”.

Mešalec za mešanje mesa

Mešalec za mešanje mesa je potreben v kolikor mešate večje količine mesa. Manjše količine največkrat premešajo ljudje sami. V industrijskih obratih, kjer imajo v obdelavi 50-100 kilogramov mesa, pa je mešalec za mešanje mesa

Polnilka za klobase

Polnilka za klobase je pomemben del mesarske opreme. Ko imamo zmleto meso, naredimo maso iz katere bomo naredili klobase. Polnilka za klobase je preprosta za uporabo. Za vse, ki boste izdelovali klobase, pa je del mesarske opreme brez katerega ne moremo narediti klobas.

Osnovna mesarska oprema za domačo uporabo

Osnovna mesarska oprema, ki jo potrebujete za domačo uporabo je sestavljena iz polnilke za klobase, mesarske sekire, stoja za mletje mesa…. Žago za kosti ima vedno s seboj mesar, ki vam bo pri kolinah pomagal. V kolikor potrebujete mesarsko opremo vam predlagamo, da se obrnete na podjetja, ki jo prodajajo. Na njihovi spletni strani si lahko pregledate ponudbo in pošljete povpraševanje za artikle, ki jih potrebujete!

Vabimo vas, da si preberete tudi ostale naše članke:

[/fusion_text][fusion_imageframe image_id=”189″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”mesarska oprema” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://optimizacija-spletne-strani.org/wp-content/uploads/2018/12/mesarska-oprema-235×300.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]