Oprema za mesarje

Oprema za mesarje je nepogrešljiva za vse, ki se nakajkrat letno ali dnevno srečujejo s predelavo mesa. V nadaljevanju bomo naredili natančen pregled mesarske opreme in vam punidili čim več informacij. Pregledali bomo tudi nekatere izdelke, ki jih kot občasni uporabnik opreme za mesarje mogoče niste poznali.

Za začetek lahko povemo, da je opremo za mesarje možno razdeliti na 2 dela. Opremo za mesarje, ki je namenjena industrijski uporabi in opremo za mesarje, ki je namejena domači uporabi. Nekateri izdelki naredijo identične končne produkte. Največkrat pa se med seboj razlikujejo glede na kapaciteto urne predelave. Kot domač uporabnik opreme za mesarje ne potrebujete industrijske opreme, saj imate “majhne” količine, ki jih je potrebno ubdelati. Prav tako pa vam čas predelave ne pomeni bisvene razlike, ko se odločate za nakup opreme za mesarje.

Preden se podrobneje poglobimo v različne dele opreme za mesarje vam predlagamo, da ob nakupovanju povprašate prodajalce o čim več koritnih informacijah, ki vam jih lahko ponudijo. Tako boste lahko tudi sami dobili boljši občutek kateri model je za vas najprimernejši. Dober prodajalec vam bo vskekor znal kvalitetno svetovati in vam priporočal najboljpi artikel za vas.

oprema za mesarje

Za začetek se bomo osredotočili na opremo za mesarje, ki je nepogrešljiva tako pri industrijski uporabi, kakor pri domači uporabi:

Mesarska sekira je nepogrešljiv pripomoček v vsaki opremi za mesarje. Izbirate lahko med mesarsko PVC sekiro in leseno mesarsko sekiro. V kolikor vas zanimajo podrobne informacije o specifični sekiri vam predlagamo, da si preberete predložen članek, ki smo ga pripravili za vas. Tako lahko med PVC in lesenim ročajem izbirate med različnimi dolžinami. Mesarska sekira je del opreme za mesarje, ki se za industrijsko in domačo uporabo ne razlikuje.

mesarska sekira

Polnilka za klobase je nepogrešljiv pripomoček za izdelavo suhomesnatih izdelkov. S pomočjo polnilke boste pripravljeni maso hitro in natančno napolnili in oblikovali salame po svoji meri. Polnilk za klobase se glede na tip uporabe razlikuje v velikosti polnilne posode. Industrijske imajo tako veliko večjo kapaciteto kakor tiste za domačo uporabo. Kar se tiče kvalitete izdelave pa pri obeh modelih opreme za mesarje ni razlik.

polnilka za klobase

Žaga za kosti je pripomoček, ki se glede na uporabo ne razlikujejo. Poznamo ročno žago za kosti, brez katere si kolin in obdelave mesa ne moremo predstavljati. V industrijskih obratih pa lahko najdemo tudi električno žago za kosti. Le ta nam omogoča veliko hitrejše delo. Prav tako je odlična prilagoditev delovnega okolja, saj boste po opravljenem delu z električno žago za kosti veliko manj utrujeni, kakor pri ročni žagi.

žaga za kosti

V kolikor še električna žaga za kosti ni del opreme za mesarje vam predlagamo, da svojim zaposlenim omogočite hitrejše in lažje delo. S tem boste prilagodili delovno okolje in poskrbeli za boljšo produktivnost na delovnem mestu!

Mešalec za mešanje mesa je eden izmed pripomočkov, ki se v večini uporablja zgolj v industrijskih obratih, kjer je potrebno iz različnih sestavin narediti kvalitetno maso za različne suhomesne izdelke. Namesto mešalca za meso lahko sami vse potrebne setavine premešate tudi ročno. Postopek bo sicer potekal nekoliko počasneje in količina mešanice bo veliko manjša.

mešalec za mešanje mesa

Stroj za mletje mesa je pripomoček, ki ga lahko najdemo tako v industrijskih obratih, kakor za domačo uporabo. Brez stroja za mletje mesa oprema za mesarje ne obstaja. Stroj za mletje mesa lahko dobite različnih izvedbah, ki se med seboj razlikujejo glede na hitrost delovanja. Zmogljivejši nam omogočajo večjo količino predelanega mesa na uro. Stroj za mletje mesa je del opreme za mesarje, ki ima tri različne nastavke, ki sem med seboj razlikujejo glede na velikost lukenj. Stroj za mletje mesa sam omogoča mletje mesa in masti.

stroji za mletje mesa