Planiranje proizvodnje zahteva od svojega vodja veliko znanja, izkušenj, odgovornosti in predvidljivosti. Gre namreč za zahtevno delo z enim ciljem, in sicer: zagotoviti naročnikom oziroma strankam dobavo ob točno dogovorjenem roku. Pri tem pa morajo biti optimalno izkoriščene vaše kapacitete.

V nadaljevanju današnjega članka vam tokrat predstavljamo osnovne informacije o planiranju proizvodnje in kako vplivati na izboljšanje proizvodnje. Vljudno vas vabimo, da nadaljujete z branjem.

Planiranje proizvodnje

Proizvodnja pomeni neko načrtno ali organizirano delanje in posledično pridobivanje predmetov oziroma stvari. Preko teh postopkov nastajajo tudi specifične materialne ali nematerialne dobrine. Te pripomorejo k zadovoljevanju določenih potreb.

Planiranje proizvodnje je lahko zelo uspešno, če poteka v premišljeno organiziranih in oblikovanih proizvodnih prostorih. Slednji imajo tudi vpliv na povečanje produktivnosti in vplivajo na varnost zaposlenih. Na tem mestu se sami pri sebi vprašajte, ali so tudi vaši delovni prostori tako urejeni?

V kolikor je vaš odgovor pritrdilen, ste zaposleni v takšnem podjetju, kjer je skrb za delavce na prvem mestu. Vaše podjetje se zagotovo zaveda, da z urejenim delovnim mestom prispevajo k večji produktivnosti.

Planiranje proizvodnje

Ob branju članka pa bo zagotovo marsikdo pomislil tudi na drugo skrajnost in to so slabi delovni pogoji. Takšnih podjetij je sicer vedno manj. V kolikor vaši zaposleni delajo pod slabimi delavnimi pogoji, vam svetujemo, da se čim prej odločite za reorganizacijo in načrtovanje izboljšanja delovnih oziroma proizvodnih prostorov. Na ta način boste zagotovili manj nesreč na delovnem mestu, večjo produktivnost, manj bolniških odsotnosti in večjo motiviranost na delovnem mestu.

Pri planiranju proizvodnje vam lahko priskočijo na pomoč specialisti iz podjetja Studio List. Gre za podjetje, kjer se zavedajo, da je organizacija in vodenje proizvodnje zelo zahtevna naloga zaradi sprememb in nepredvidljivih dejavnikov. Pomislite, kolikokrat nepričakovano zmanjka elektrike in se vsi vaši stroji ali naprave ustavijo. Spet drugič se pokvari kakšen stroj in tako ostanete brez stranke, ki spremeni naročilo. Želimo vam torej povedati, da je nujno potrebno veliko prilagodljivosti. To pa lahko dosežete predvsem s fleksibilno načrtovanimi delovnimi prostori.

V podjetju Studio List tako v naprej preučijo vse možne scenarije, ki se lahko pripetijo v prostorih kjer poteka planiranje proizvodnje. To jim omogoča napredna tehnologija 3D (BIM).

studio list

Arhitekturni biro Studio list ima v svojih vrstah zaposlene izkušene strokovnjake, ki obvladajo načrtovanje proizvodnih in skladiščnih prostorov. Največji poudarek dajejo na produktivnost in varnost na delovnem mestu. Na podlagi standardov v prostor pravilno umestijo različno tehnološko opremo, orodje, stroje in proizvodno linijo. Med zaposlenimi so tudi notranji oblikovalci, ki bodo poskrbeli za načrtovanje delovnega prostora.

Zavedajo se, da so lahko napake nepopravljive in izredno drage, zato so nedopustne. Na koncu naj vas še spodbudimo, da si ogledate še ostalo ponudbo podjetja Studio list. S klikom na odebeljeni napis (levo zgoraj) boste pristali na njihovi spletni strani. Pokukajte pod zavihek storitve, projekti, o nas in navdušeni boste!