[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Keramika – materijal, ki ga poznamo že več tisoč let

Keramika je materijal, ki ga človeštvo pozna in uporablja več tisoč let. Prav tako pa so izdelki narejeni iz keramike zelo cenjeni. V muzejih po celem svetu lahko najdemo keramične izdelke, ki so stari več tisoč let, uporabljali pa so jih različni sloji prebivalstva.

Keramiko prav tako srečujemo v našem vsakdanjem življenju na prav vsakem koraku. Doma imamo keramične krožnike, keramične izdelke v kopalnici, vaze in ostale predmetne. S pomočjo različen stopenj žganja, poznamo različne oblike izdelave tega materijala. V zgodovini so keramične izdelke skoraj vedno okrasili s pomočjo barvnih poslikav.

Keramiko so uporabljali tudi egipčani. Prav oni so okrili izdelovanje keramike s pomočjo emajla. Uporaba tega materijala nam tako lahša življenje na različnih področjih. Iz nje lahko izdelujemo keramične ploščice imitacija lesa, kamna in ostalih naravnih materijalov.

V sloveniji je največje podjetje, ki se ukvarja tudi s keramika zagotovo Gorenje, ki se s temi izdelki ukvarja že od njihovega začetka. V domači uporabi tako zasledimo talne ploščice in stenske ploščice, ki se med seboj največkrat razlikujejo po velikosti. Na tleh lahko tako v modernem stilu zasledimo večje ploščice, med tem, ko so stenske ploščice manjših velikosti. Vendar se v zadnjem času spreminja tudi ta trend. Vedno več ljudi se odloča, da bo tudi stenske ploščice imeli v večjih velikostih. Časi, kjer bi imeli malo izbire so mimo, zato vam predlagamo, da se odpravite v dobro založeni salon keramike in preverite kakšne vse izdleke iz tega materijala, ki ga človek uporablja že vrsto let, lahko kupite.

[/fusion_text][fusion_imageframe image_id=”55″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”keramika” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://optimizacija-spletne-strani.org/wp-content/uploads/2018/07/keramika.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]