Študentski servis Slovenska Bistrica je lahko tudi tvoj pomočnik pri iskanju začasnega ali občasnega študentskega dela. Mi ti svetujemo, da že danes preveriš ponudbo prostih del, ki so na voljo tudi v Slovenski Bistrici. 

V nadaljevanju članka ti bomo predstavili nekaj osnovnih informacij, ki so povezane z opravljanjem dela preko Študentski servis Slovenska Bistrica. Če želiš izvedeti več o tej temi, te prijazno vabimo, da nadaljuješ z branjem. 

Kdo lahko opravlja študentsko delo?

Najprej naj poudarimo, da lahko študentsko delo opravljajo dijaki in študenti, ki izpolnjujejo določene pogoje. Mladi, ki torej želijo delati preko študentske napotnice, morajo imeti veljaven status študenta. Prav tako pa lahko tovrstno delo opravljajo tudi osebe s statusom dijaka, ki so že dopolnile 15 let. Status osnovnošolcem dodelijo na podlagi spričevala o zaključeni osnovni šoli in na podlagi potrdila o vpisu za tekoče šolsko leto. V študentski servis se lahko včlanijo pred 15. letom starosti in pred končanjem osnovne šole. Kljub temu pa ne morejo delati preko napotnice ali pa pregledovati prostih del, saj jim to še ni omogočeno. Naj še omenimo, da lahko študentsko delo opravljajo tudi osebe, ki imajo veljaven status udeleženca izobraževanja odraslih, ki niso starejši od 26 let. Obiskovati morajo javno veljavne programe osnovnega, poklicnega, srednjega ali višjega strokovnega izobraževanja. Vedite, da se pri izobraževanju odraslih upošteva dejstvo, da oseba ni v delovnem razmerju ali prijavljena kot brezposelna. Prav tako lahko študentsko delo preko Študentski servis Slovenska Bistrica opravljajo še študenti tujih univerz, izredni študenti in slovenski državljani – ki opravljajo študij na univerzi v tujini. 

Pot do študentskega dela

Če želiš pridobiti napotnico, ti svetujemo, da se oglasiš v Študentski servis Slovenska Bistrica – Mjob. Gre za mlado, dinamično podjetje, ki je kot nekakšen posrednik med delodajalcem in dijakom oziroma študentom. Na spletni strani Mjob lahko spremljaš ponudbo aktualnih študentskih del, dobiš kontaktne podatke za prijavo na delo ter naročiš napotnico. Slednja namreč predstavlja pravno podlago za delo preko Študentski servis Slovenska Bistrica in zato jo je potrebno naročiti pred pričetkom dela. Izredno pomembno je torej to, da napotnico naročiš pravi čas, saj se v nasprotnem primeru delo smatra kot »delo na črno«. Tako v primeru inšpekcijskega pregleda lahko dobi podjetje (pri katerem delaš) kazen, ki predstavlja precej velik finančni zalogaj. V omenjenem študentskem servisu poslujejo tako z navadnimi, kot tudi s stalnimi napotnicami. Te veljajo celo šolsko leto oziroma do poteka statusa dijaka ali študenta. Seveda pa poslujejo tudi preko interneta, kar je izredno priročno za vse tiste, ki imajo težji dostop do fizične poslovalnice. Njihova e-poslovalnica, ki jo lahko naložiš na svoj telefon preko aplikacije Mjob, je odprta 24 ur dnevno, v njej pa lahko naročiš napotnice, pregleduješ izplačila ali pa urejaš e-račune. 

Pri Mjob-u sledijo osnovnemu poslanstvu kvalitetnega dela z mladimi. Slednji se namreč na svoji študentski poti srečujejo s prvimi oblikami zaposlitve. Prav tako sledijo viziji postati najboljši študentski servis tako za študente, dijake kot tudi za podjetja, ki si na trgu posredovanja občasnih in začasnih del želijo le čim bolj kakovostnih in enostavnih vsebin. Njihova baza dijakov in študentov, ki iščejo delo, je izredno obsežna. Najboljše pri vsem tem pa je to, da so zaposleni iz omenjenega podjetja izredno prijazni in ves čas dobro motivirani za delo. 

Ne odlašaj in si ponudbo prostih mest oglej že danes. Vse kar moraš narediti je, da klikneš na zgornji odebeljeni napis – Študentski servis Slovenska Bistrica in že v naslednjem trenutku se boš znašel na spletni strani Mjob. Določi še želene parametre in zagotovo boš našel primerno delo. V kolikor se ti bodo porajala morebitna vprašanja, ti svetujemo, da pokličeš študentski servis, kjer ti bodo z veseljem odgovorili. 

Preberite tudi:
študentski servis Velenje.