Ofset tisk ponuja najhitrejši možni način tiskanja izdelkov. Gre namreč za metodo, ki poleg svoje hitrosti nudi tudi odlično kvaliteto oziroma ločljivost na raznih tipih materiala. Ali ste vedeli, da ta metoda tiskanja omogoča tudi tisk na les ali platno?

V nadaljevanju članka vam bomo predstavili še nekatere informacije o metodi tiska Ofset in zato vas vabimo, da nadaljujete z branjem.

ofset tisk

Zaradi svoje hitrosti, ki jo ponuja Ofset tisk, ga uporabljamo predvsem za tiskanje publikacij, revij, časopisov, knjig in drugih masovnih količin.

Za delovanje te metode tiska, sta potrebna dva valja. Prvi s pomočjo matrice omogoča prenos želenega motiva na drugi valj. Slednji pa motiv odtisne na določeno površino. Pravilo razmerje med vodo in barvo povzroči nastanek vrhunskih barvnih kombinacij.

V kolikor vas zanimajo bolj podrobne informacije o tej metodi tiska ali pa si želite natisniti revijo ali časopis, vam svetujemo, da obiščete tiskarno Grafika Gracer. To je tudi založba, ki ima veliko izkušenj s področja priprave tiska in grafike. Delujejo že več kot 40 let. Njihovo delo je kvalitetno, so tudi zelo hitro odzivni, prilagodljivi in uporabljajo okolju prijaznejše materiale.

Ves čas stremijo tudi k izboljševanju kakovosti in k vse manjšim vplivom na okolje. Investirali so v lastno sončno elektrarno! V njihovi tiskarni uporabljajo papir in karton, ki ima ustrezen certifikat.

Izkušeni zaposleni vam bodo pomagali pri celotni pripravi  postopka in vas vodili od ideje pa do tiska.

V svoji ponudbi poleg omenjene metode izvajajo tudi dobro znani digitalni tisk. Ta je namenjen predvsem za tiskanje manjših količin (vabila, ceniki, vizitke). Kakovost tiska je odlična. Cena vsakega izdelka je fiksna. V primerjavi z Ofset tiskom je sicer malce večja, vendar je na koncu skupni strošek precej podoben.

V Grafiki Gracer vam poleg omenjenih metod tiska nudijo tudi grafično oblikovanje, izdelavo e-knjige, dodelavo tiskovin, velikoformatni tisk, svetovanje in drugo. Prodajajo tudi koledarje.