Prosta študentska dela – še nikoli jih ni bilo lažje poiskati! Iščete študentsko delo pa ne veste kje ga najti? Vas skrbi sodelovanje z nepoznanim podjetjem? Vas skrbi, da ste brez izkušenj? Za vas smo zbrali vse potrebne informacije o prostih študentskih delih. Če vas zanima kje poiskati študentsko delo v preverjenih podjetjih vas vabimo, da nadaljujete z branjem. 

Posredovalnica študentskih del Mjob skrbi za sodelovanje s preverjenimi ponudniki študentskih del oziroma podjetji. Tako zagotavlja brezskrbno in varno sodelovanje med podjetji in študenti oziroma dijaki, ki v nekaterih primerih niso niti polnoletni. 

Kako poteka iskanje študentskega dela 

Prosta študentska dela so na voljo v eni najbolj priljubljenih posredovalnic študentskih in dijaških del v Sloveniji, to je Mjob. Omenjenemu podjetju zaupa že več kot 50.000 študentov in dijakov po vsej Sloveniji. Za ogled študentskih oziroma dijaških del obiščite spletno stran Mjob in se prijavite kot registriran uporabnik. Če še nimate ustvarjenega računa ga lahko ustvarite z registracijo svojega računa. 

Registracija računa 

Postopek registracije zajema nekaj korakov, ki zagotavljajo večjo varnost vaših vnesenih osebnih podatkov. Za registracijo računa je potrebno vnesti osebne podatke kot so ime in priimek, e-poštni naslov, mobilna številka, kraj in poštna številka in datum rojstva. Po končanem vnašanju osebnih podatkov pa sledi ustvarjanje uporabniškega imena in gesla. Po končanem vnašanju vseh potrebnih podatkov pa morate obkljukati okence, ki se nahaja ob napisu »Nisem robot«. Pred uspešno izvedeno registracijo se s klikom na gumb »Želim se registrirati« strinjate, da podjetje Workforce d.o.o. (Mjob) v vlogi upravljalca osebnih podatkov obdeluje na vpisnem listu navedene osebne podatke za namene, ki jih predstavljamo v nadaljevanju. Ti nameni so omogočanje registracije in včlanitve preko e-poslovalnice in izvedba ustreznih dejavnosti za zagotovitev študentskega dela. Drug namen je prilagojeno komuniciranje s prijavljenim študentom glede izvajanja storitev preko SMS, telefonskega klica ali e-poštnega naslova. Tretji in zadnji namen pa je tržno komuniciranje. Pred uspešno oddajo registracije pa se je potrebno strinjati tudi s splošnimi pogoji poslovanja. 

Kje najdem delo

Po uspešno izvedeni registraciji se prijavite v svoj ustvarjen račun. Ob prijavi morate navesti še bančne podatke, ki so namenjeni izplačilu vašega zaslužka in oddati aktualno potrdilo o šolanju. Ko je vaš račun aktiven lahko pričnete z iskanjem aktualnih začasnih in občasnih del. 

Ob iskanju študentskega dela lahko pregled ponujenih del filtrirate glede na izbrane parametre. Ponudbo je možno filtrirati glede na vrsto dela, regijo in ostale filtre. 

Vrsta del: administracija, anketiranje, distribucija, logistika, elektrotehnika, finance, bančništvo, gostinstvo, živilstvo, gradbeništvo, arhitektura, informatika, oblikovanje, dizajn, izobraževanje, kultura, šport, kadrovanje, mediji, nastopanje, animacija, osebne storitve in varovanje, prodaja, promocije, trženje, proizvodnja, fizična dela, računovodstvo, revizija, strojništvo, strokovna dela, turizem, zavarovalništvo, zdravstvo. 

Regije: Kočevsko Ribniška, po Sloveniji, Zasavska, Bela krajina, Dolenjska, Gorenjska, Goriška, Idrijsko Cerkljanska, Koroška, Ljubljana z okolico, Maribor z okolico, Obalno Kraška, Osrednja Slovenija, Posočje, Prekmurje, Prlekija, Savinjska, Vipavska in tujina. 

Ostali filtri: spol, delovni čas, status in številka dela.

Na spletni strani tako glede na izbrane filtre poiščete delo, ki vam ustreza in preko kontaktnega obrazca ali kontaktne e-pošte ali telefonske številke kontaktirate podjetje. Če podjetje kontaktirate preko e-poštnega naslova ali kontaktnega obrazca je priporočljivo, da podjetju pripišete spremno pismo, pripnete življenjepis in prošnjo za delo. 

Na spletnem mestu lahko prav tako pregledate pretekle zaslužke, pretekle napotnice, izdate ali podaljšate obstoječo napotnico in vklopite personalizirano obveščanje o novih študentskih delih. Z opcijo Mjob For You lahko izberete vrsto dela, ki vas zanima, območje dela, termin dela in urno postavko. Možnost Mjob For You ti po vnesenih podatkih vsako jutro pošlje elektronsko pošto z najbolj aktualnimi deli iz preteklega dne, ki ustrezajo postavljenim kriterijem v meniju Mjob For You.